דפוס התזונה המומלץ לנשים במעבר לגיל המעבר הוא תזונה ים תיכונית אשר ידועה בזכות הסגולות הבריאותיות שלה וביתרונות שהיא מספקת לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות.
איך לחזור לשגרה אחרי תקופות מאתגרות בגיל המעבר? כלים פשוטים ליצירת אורח חיים בריא, שמירה על משקל, שיפור שינה והתמודדות עם עומס רגשי בגיל המעבר. פוסט עם טיפים מעשיים להתחלה קלה ובריאה.
מגיל 30, מסת השריר יורדת בכ 3% עד 8% לעשור וירידה זו מואצת לאחר גיל 60.בין הגילאים 25-55 - ירידה של 21% בהפעלת כח שריר.מהסיבה שבגיל המעבר יש ירידה ברמות האסטרדיול, ועם השנים צריכה פחותה של חלבון, ויטמין D, סידן - יש תהליך של איבוד מסת שריר ובכח שריר.
הצטברות של שומן בטני עקשן בגיל המעבר יכול לגרום לתסכול רב הן ברמה הנפשית והן עלול להחמיר מחלות כרוניות , לכן יש חשיבות רבה להבין את הגורמים שמובילים להצטברות ובהתאם לטפל.
עד טרום גיל המעבר או גיל המעבר, לרב אנחנו מתמודדות עם אכילה הרגשית או אכילה ללא שליטה (BINGE EATING DISORDER) בעזרת "דיאטות" של הימנעות - קלוריות/נקודות/הפרדות של מזונות היו מנת חלקן של נשים רבות כי כך היה נהוג וזה מה שהכרנו....
יש נשים שיכולות להיגרר לאכילה רגשית בפעם הראשונה במהלך גיל המעבר – בשל ההשפעה המשמעותית שיש למעבר על התפיסה העצמית שלהן, על השינויים בגופן ועל השינה שלהן.
בעבודתי בקליניקה נבנית התכנית הטיפולית בהתאמה אישית בשיתוף המטופל/ת. גישת הטיפול ההתנהגותית קוגניטיבית, CBT Cognitive Behavioral Therapy וגישת המיינדפולנס מובילות את התהליך הטיפולי.
בפרק אדבר על איך מגדירים השמנה בטנית, מה כדאי לאכול, אילו בדיקות דם כדאי לעשות ואיזה סוג של פעילות גופנית מומלץ. כמו כן בפרק יש התייחסות להורמון שנקרא קורטיזול והמשמעות שלו בגיל המעבר
סיפור אישי ומעורר השראה מהקליניקה: מירב, מטופלת מקסימה, משתפת במסע האישי שעברה עם מיכל גרשוביץ – דיאטנית לנשים בגיל המעבר. בפרק זה תגלי איך תהליך מותאם אישית יכול לשנות חיים, מה היו האתגרים בדרך, ומה עזר לה להגיע לתחושת איזון פיזי ורגשי בגיל המעבר.
המנופאוזה נתפסת כשלב שמגיע סביב גיל 50, יש נשים שחוות אותה מוקדם מהצפוי – לפעמים אפילו בעשור הרביעי לחייהן. הסיבות לכך מגוונות: גורמים גנטיים, רפואיים ואורח חיים יכולים להשפיע על הגיל שבו השחלות מפסיקות לתפקד.
אבל מה זה אומר עבור הגוף? איך זה משפיע על הבריאות, המצב הרגשי, והאתגרים התזונתיים שמתלווים לזה? ומה אפשר לעשות כדי לשמור על הבריאות והאיזון?
בפרק הזה מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית לנשים בגיל המעבר משוחחת עם דר רותם ענבר על ההשלכות הבריאותיות של מנופאוזה מוקדמת, הצרכים התזונתיים הייחודיים לנשים שחוות אותה, ואיך תזונה מותאמת יכולה לעזור להפחית תסמינים ולשמור על הבריאות לטווח הארוך.
מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית שעובדת בקליניקה באיזור ראשון לציון, רחובות, נס ציונה, באר יעקב, חולון, תל אביב וגם בזום.
עוסקת בתחום השמנה, סוכרת, סוכרת הריונית, איזון כולסטרול, בלוטת התריס, אכילה רגשית, תזונת נשים - תזונת גיל המעבר, תזונת נשים בהריון ואחרי לידה
מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית שעובדת בקליניקה באיזור ראשון לציון, רחובות, נס ציונה, באר יעקב, חולון, תל אביב וגם בזום.
עוסקת בתחום השמנה, סוכרת, סוכרת הריונית, איזון כולסטרול, בלוטת התריס, אכילה רגשית, תזונת נשים - תזונת גיל המעבר, תזונת נשים בהריון ואחרי לידה
בתקופה המיוחדת של ההריון חלים בגוף האישה שינויים פיזיולוגיים, הורמונליים ורגשיים. תזונת האם בהיריון משפיעה על ההתפתחות התקינה של העובר, ובריאות התינוק תלויה בבריאות האם עצמה. לכן יש חשיבות להקפיד לאורך ההיריון על תזונה מאוזנת ועל עלייה תקינה במשקל.