דיאטנית קלינית עם ניסיון בתקופת גיל המעבר יכולה לתרום לך
1. לבריאות העצם - מעל גיל 35 יש ירידה ברמות האסטרוגן. נשים בגיל המעבר נמצאות בסיכון מוגבר לאוסטאופורוזיס. ולכן יש חשיבות לצריכה מספקת של סידן, ויטמין D, ויטמין K ומגנזיום שיתמכו בצפיפות העצם. מחלת העצם נקראת אוסטיאופורזיס .
2. איזון הורמונלי - ירידת ההורמון שנקרא אסטרוגן בגיל המעבר משפיעה על תפקודי גוף שונים.
תזונה יכולה לעזור לשמור על איזון הורמונלי, להשפיע על מצב הרוח, רמות האנרגיה ואיכות החיים.
3. שמירה על בריאות הלב - שינויים בגיל המעבר עלולים להעלות את הסיכון להתפתחות מחלות לב וטרשת עורקים. תזונה מאוזנת המבוססת על צריכת פירות, ירקות ודגנים מלאים מסייעת לבריאות טובה ללב.
4. איזון רמות שומנים בדם וכולסטרול
5.איזון רמות סוכר בדם למניעת התפתחות של סוכרת סוג 2.
אף פעם לא מאוחר לעשות שינוי תזונתי, תזונה נכונה בגיל המעבר תורמת לבריאות טובה ומניעה של התפתחות מחלות עתידיות.
מעבר לזה
כמה דגשים חשובים :
אורח חיים בריא זה הרבה יותר מ"דיאטה" זה מכלול של חלקים רבים בפאזל - תזונה, פעילות גופנית, שינה, מתח, תודעה, מצב רוח ועוד...
לשים לב להרכב המזון שאוכלים – ההמלצה היא על תזונה ים תיכונית! תזונה שיש לנו פה בישראל. בחרו יותר פירות, ירקות ודגנים מלאים, במיוחד אלה שפחות מעובדים ומכילים יותר סיבים תזונתיים.
חשוב לזוז יותר – פעילות גופנית, כולל פעילות אירובית ואימוני כוח. ההמלצה על פעילות אירובית מתונה, כגון הליכה מהירה, לפחות 150 דקות בשבוע או פעילות אירובית נמרצת, כגון ריצה, לפחות 75 דקות בשבוע. בנוסף, תרגילי אימון כוח מומלץ לפחות פעמיים בשבוע.
שימי לב למתוקים – סוכרים מוספים במזונות מהווים כמעט תוספת של 300 קלוריות ביום בתזונה המערבית. כמחצית מהקלוריות הללו מגיעות ממשקאות ממותקים בסוכר, כגון משקאות קלים, מיצים, משקאות אנרגיה, מים בטעמים וקפה ותה ממותקים. מזונות אחרים התורמים לתוספת סוכר כוללים גם עוגיות, פשטידות, עוגות, סופגניות, גלידה וממתקים.
הגבלי אלכוהול – משקאות אלכוהוליים מוסיפים קלוריות ריקות לתפריט ומגבירים את הסיכון לעלייה במשקל (כוס יין = 4 פרוסות לחם קל)
חדש!
אם את בגיל המעבר וסובלת מכל מיני סימפטומים שמקשים עליך - כמו כאבי מפרקים, אוסטיאופורזיס, מעי רגיש, טרום סוכרת, דכדוך וכל שאר הג'אז ואת אובדת עיצות למי לפנות...
תוכלי לקבוע איתי פגישת מיקוד שבה אעזור לך לעשות סדר למי מהרופאים כדאי לפנות (גסטרואנטרולוג,אנדוקרינולוג, גניקולוג עם ניסיון בגיל המעבר), אילו תוספים כדאי לקחת ובכלל נעשה סדר כדי שתרגישי הכי טוב.
לקביעת פגישת מיקוד לחצי כאן
לקבלת פרטים על ייעוץ תזונתי עם מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית לחצי כאן
תזונה בגיל המעבר (40 פלוס)
ד"ר שירלי הרשקו מארחת את מיכל גרשוביץ
תזונה ואורח חיים בגיל המעבר
טובה קראוזה מארחת את מיכל גרשוביץ
התמכרות לסוכר: מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית בתוכניתו של רפי קרסו בערוץ הבריאות
הרצאת תזונה לנשים בגיל המעבר - סודה סטרים - 4/6/23
מתעדכנים ברפואת נשים 21/3/23 - יו"ר דר נוגה פורת
מכון תנובה למחקר 7/9/23 - שיח מומחים בנושא גיל המעבר
ג'ורנל קלאב 6/12/23 - בארגון רופאים לתזונה