5 פלפלים צבעוניים - אפשר כמובן לגוון בצבעים: אדום, כתום, צהוב, ירוק
למלית:
250 גרם הודו אדום טחון
1 כוס אורז לא מבושל
6 שיני שום גדולות כתושות
1 כפית שטוחה מרק עוף או מלח פלפל
1 כפית גדושה ראס אל חנות
250 גרם רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
סלרי
לרוטב:
רסק עגבניות
בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון יחד עם האורז והתבלינים עם 2 כפות רסק עגבניות.
מערבבים בקערה את הרסק עגבניות יחד עם מים רותחים עד שנוצרת סמיכות של רוטב.
חותכים לפלפלים את החלק העליון בזהירות בכדי שישאר שלם ומנקים את התוכן שלהם.
ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והאורז עד הסוף, אך לא דוחסים את התערובת בכדי שישאר מקום לאורז לתפוח.
מניחים את הפלפלים בסיר ומעל כל פלפל מניחים 2 כפות של הרוטב. מכסים את הפלפלים עם המכסים שלהם ומביאים לרתיחה. מורידים את האש לאש קטנה וממשיכים לבשל ככה עוד שעה עד שעה וחצי או עד שהפלפלים רכים והאורז והבשר מבושלים לגמרי. במהלך הבישול פותחים את המכסים של הפלפלים ומרטיבים בעוד 1-2 כפות של רוטב בכדי שהאורז לא יצא יבש.
בתיאבון!
עדכונים, מידע אמין ומקצועי על גיל המעבר וּמֵעֵבֶר ישירות אליך למייל