מרכיבים

6 דפי אורז קטנים

1/2 בצל יבש, פרוס דק

2 שיני שום, כתושות

1/4 כרוב לבן, פרוס דק

1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות דקיקות

2   כפיות מילאן 

1.5  כפות רוטב סויה 

כף שמן זית 

 

אופן ההכנה

1. הכנת המלית: מחממים מחבת בינונית,כף שמן זית , שמים  בצל ושום ומערבבים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את הגזר ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את הכרוב מערבבים קלות ומוסיפים את רוטב הסויה. מבשלים כ-5 עד 7 דקות.

2. טובלים בקערה עם מים קרים דף אורז כחצי דקה או עד שהוא מתרכך. מוציאים אותו מהמים ופורסים על משטח עבודה יבש. מניחים בחלקו העליון כף גדושה מהירקות, אפשר להוסיף טופו/נתחי עוף (להכין מראש)

3. ניתן לבשל עם כלי במבוק (להניח עלי כרוב/חסה בתחתית)  או לאפות בתנור בחום גבוה.

הרול כבר מוכן לאכילה, וניתן להגיש אותו עם מעט טריאקי. מי שמעדיף את הגרסה הפריכה יכול לאפות אותו: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים במעט שמן. מניחים את האגרולים בתבנית ומרססים קלות בשמן. אופים 10 דקות או עד הזהבה.

התחילי צ'אט
1
צריכה עזרה?
היי.
איך אוכל לעזור לך?