2 כפיות גדושות קפה שחור
¾ כוס מים, רותחים
5 חלבוני ביצים
3 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
½ כוס שמן
1 כפית שטוחה ציפורן
½ כפית קינמון
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית סודה לשתייה
2 כפות צימוקים, מעורבבים במעט קמח
תבנית בקוטר 28 ס"מ, משומנת
1. מערבבים יחד את הקפה השחור והמים, ומצננים.
2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, תוך הוספת מחצית מכמות הסוכר. מחממים תנור לחום בינוני (°180).
3.בקערה נפרדת, מערבבים היטב את החלמונים, יתרת הסוכר, הקפה השחור, הדבש, השמן והתבלינים, ומוסיפים בהדרגה את הקמח והסודה לשתייה.מוסיפים לתערובת הדבש תוך בחישה ידנית עדינה את הקצף, ולבסוף את הצימוקים.
4.מוסיפים לתערובת הדבש תוך בחישה ידנית עדינה את הקצף, ולבסוף את הצימוקים.
5. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ – 40 דקות. נועצים במרכז העוגה קיסם עץ, ואם הוא יוצא נקי – העוגה מוכנה.
עדכונים, מידע אמין ומקצועי על גיל המעבר וּמֵעֵבֶר ישירות אליך למייל