בתקופת גיל המעבר - יש חשיבות לשים לב לכמות הסידן הנצרכת.
אחת הבעיות שצצות היא אוסטיאופניה ובהמשך אוסטיאופורזיס - מחלות הקושורות לצפיפות וחוזק העצם.
כחלק מתזונה מיטבית בתקופת גיל המעבר יש חשיבות לשים לב לכמות הסידן הנצרכת במהלך היום.
כי הסידן חשוב ל:
- תפקוד הלב
- מבנה וחוזק העצם
- תפקוד מערכת העצבים
- קרישיות דם.
חשוב לדעת שבעקבות הירידה ברמות אסטרוגן שמתחילה לקרות החל מגיל 35 - יש ירידה בצפיפות העצם ולפי הערכות סטטיסטיות, כ 40 מהנשים יסבלו משבר אוסטיאופורוטי אחד לפחות לאחר גיל 55.
ההמלצה היומית לנשים בגיל המעבר היא 1200 מ"ג סידן ביום.
לנשים בגיל המעבר ולנשים שנמצאות בסיכון לאוסטאופורוזיס מומלץ לעשות שינויים באורח החיים הכוללים התעמלות בונה עצם,
תזונה נכונה וצריכה מוגברת של סידן, ויטמין D מינראלים נוספים כמו מגנזיום, נחושת,אבץ, פיטואסטרוגנים ועוד…
ב 100 גרם קוט'ג יש 100 מ"ג סידן כך שאם תעשו חישוב כדי להגיע להמלצה היומית צריך לאכול 1.2 של קוטג' - לא הגיוני - נכון?
לכן כן חשוב מאוד לגוון ולשלב בתזונת קדם גיל המעבר וגיל המעבר מזונות עשירים בסידן ומינראלים אחרים.
בקליניקה כאשר אני יושבת עם מטופלת יש התייחסות בכתיבת התפריט אישי מתייחסת להיבטים אלו של הסידן.

תמונה: מזונות עם כמות סידן בגרמים
המידע הרשום אינו מחליף ייעוץ רפואי, מטרתו לתת מידע אמין ומקצועי על תזונה וסימפטומים של גיל המעבר.
החלטת שאת מעוניינת לקבל ייעוץ תזונתי מקצועי? לקבלת פרטים על ייעוץ תזונתי עם מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית לחצי כאן