גיל המעבר וחשיבות צריכת מגנזיום בתקופה זאת.
בואי תקראי מה זה בעצם מגנזיום? ואיך תדעי אם את צורכת מספיק מינראל זה?
מהו מגנזיום?
מגנזיום הוא אלקטרוליט חיוני לאורגניזמים חיים, והוא המינרל הרביעי בשכיחותו בגוף האדם, שנמצא בעיקר בחלל התוך תאי (40%) או בעצמות ובשיניים (60%).
מינרל זה, מעורב ביותר מ -600 תגובות ביוכימיות בגוף האדם, ממלא תפקיד מפתח בתפקוד המוח, מצב הרוח ועד לפיזיולוגיה של העצם. מגנזיום חשוב לשמירה על תפקוד השרירים ומערכת העצבים, לפעילות החשמלית של הלב, לתמיכה במערכת החיסון ולמטבוליזם של גלוקוז ואינסולין.
סיבות למחסור אפשרי:
- שתיה של מים מותפלים
- צריכה לא מספקת של מזונות המכילים מגנזיום.
- צריכה של אוכל מעובד
- שתיית אלכוהול
- הזעה יתר
- תרופות
- מחלות: סוכרת לא מאוזנת, מחלות מעיים (קרוהן, צליאק).
הקפדה על תזונה מגוונת המבוססת על פירות, ירקות, אגוזים, מי ברז(שלא עברו התפלה) יכולים לתת מענה לצרכים של מגנזיום בתפריט לגיל המעבר.
מומלץ להגיע לדיאטנית קלינית להערכה תזונתית, לפרטים צרי קשר
הצריכה היומית המומלצת: היא 320 מ"ג ליום לנשים

רשימת מזונות שיש בהם מגנזיום:
מזונות (כמות ) | מ"ג |
---|---|
בננה (110 גרם) | 108 |
בזיליקום (100 גרם) | 64 |
אגוזי מלך (117 גרם) | 185 |
אבוקדו (15 גרם) | 4 |
קשיו ( 28 גרם) | 83 |
יוגורט טבעי 3% | 20 |
כוס מים לא מותפלים | 12 |
כוס מים שעברו התפלה | 1.2 |
שקדים (28 גרם) | 80 |
כוס אורז אחרי בישול (200 גרם) | 24 |
כוס קינואה אחרי בישול (200 גרם) | 154 |
פופקורן (100 גרם) | 144 |
שוקולד מריר 3 קוביות (15 גרם) | 17 |
בוטנים (100 גרם) | 154 |
גרעיני חמניות (100 גרם) | 127 |
תרד (100 גרם) | 79 |
צ'יה | 111 |
כוס חלב סויה | 61 |
גרעיני דלעת (28 גרם) | 154 |
כוס כוסמת | 393 |
תרד (30 גרם) | 23.7 |
כוס פולי סויה | 521 |
המידע הרשום אינו מחליף ייעוץ רפואי, מטרתו לתת מידע אמין ומקצועי על תזונה וסימפטומים של גיל המעבר.