חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כל מה שחשוב לדעת
על טיפול הורמונלי לגיל המעבר

 

מהסיבה שהחל מגיל 35 יש ירידה בהפרשת ההורמונים מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון.
(אצל כל אחת זה קורה בגיל שונה) נחווה סימפטומים שהם הביטוי לשינויים אלו.

אנחנו חוות חלק מהתסמינים האלה כבר עם התחלת הירידה בייצור האסטרוגן מהשחלות.

התסמינים השכיחים ביותר הם גלי חום, הזעה לילה, עליה במשקל והפרעות בשינה אבל יש עוד רבים כמו אוסטיאופורוזיס, בעיות במערכת העיכול ועוד...

 

התסמינים האלו מתבטאים בעיקר מהסיבה שהאסטרוגן פועל על איברים רבים בגוף - המוח, הלב, כלי הדם, העצמות, הכליות, דרכי השתן והנרתיק.

לכן מחסור בהורמון הנשי עלול לשבש את תפקודן של התקין של איברים אלו.
זאת הסיבה שארגוני הבריאות הבינלאומיים שחוקרים את גיל המעבר ממליצים על טיפול הורמונלי בכדי לתמוך ברקמות בעקבות השינויים ההורמונליים.

הטיפול ההורמונלי קיים במספר צורות:

  1. קרם או ג'ל למריחה על העור
  2. כדורים
  3. מדבקות ששמים על העור

 

להתאמת הטיפול הנכון חשוב לגשת לרופא עם ניסיון טיפול בנשים בתקופת קדם גיל המעבר וגיל המעבר.

כל מקרה לגופו - לכן התאמה אישית חשובה

יש נשים שלא יכולות לקבל טיפול הורמונלי כמו נשים שחלו בסרטן שד או נשים עם נטיה לקרישתיות יתר ועוד.. ישנן נשים שלא מעוניינות לקבל טיפול שכזה. ישנן נשים שרוצות בטיפול אך תופעות הלוואי שהן סובלות מהן לא נעימות להן ולוקח זמן עד שמוצאים את המינון הנכון. ישנן נשים שלוקחות את הטיפול ושמחות בחלקן.

העמדה לטיפול לא הורמונלי לשנת 2023 של האגודה הצפון אמריקאית לגיל המעבר (NAMS) תומכת בטיפולי cbt למי שאינה או לא יכולה לקבל טיפול הורמונלי .

בקליניקה יש אפשרות לטיפול cbt לסימפטומים של גיל המעבר כמו הפרעות שינה, גלי חום, הזעות לילה, שינויים במצב רוח  - לקריאה על הטיפול לחצי כאן 

 

האם טיפול הורמונלי מעלה  במשקל?

המטרה בלקיחת הורמונים לגיל המעבר היא להקל על תופעות הקשורות למעבר לגיל המעבר - גלי חום, מחלות לב, סימפטומים הקשורים למערכת העיכול ובעצם כל איבר שתלוי באסטרוגן שפעילותו נחלשת - כלומר בעצם להחזיר לגוף את האסטרוגן במינון נמוך . (כמובן, כל מקרה לגופו ואין כאן המלצה לטיפול הורמונלי, רק רופא.ה יכול.ה להתאים את הטיפול הנכון)

מחקרים מראים שאין קשר בין לקיחת הורמונים לעליה במשקל וייתכן שיהיו מקרים שיכול לתרום לפחות הצטברות שומן בבטן.

החדשות הטובות  שבמחקר הSWAN שבדק 3,000 נשים - מצא שהשינוי בהרכב הגוף (כלומר שינוע רקמת השומן לאיזור הבטן וירידה במסת השריר) קורת שנתיים לפני הפסקת הווסת ונעצרת שנתיים אחרי הווסת האחרונה - אז יש סיבה לאופטימיות. 

 

המידע הרשום אינו מחליף ייעוץ רפואי, מטרתו לתת מידע אמין ומקצועי על תזונה וסימפטומים של גיל המעבר.

במידה ואת בקדם גיל המעבר או כבר בגיל המעבר ותרצי להפגש עם מיכל לעשות סדר בתפריט היומי וליצור תוכנית פעולה להמשך איכות חיים טובה. צרי קשר כאן 

NAMS POSITION STATEMENT non hormonal

hormone therapy position statement


לסיכום אילו סוגים של טיפולי הורמונים יש בישראל לחצי כאן 

התחילי צ'אט
1
צריכה עזרה?
היי.
איך אוכל לעזור לך?