יש המון יתרונות לצריכה של פיטואסטרוגנים בגיל המעבר
כמה עובדות שחשוב להכיר
הגדרה: פיטו= צמח אסטרוגן=שם של הורמון
פיטואסטרוגן אינו אסטרוגן! המבנה שלו דומה להורמון האסטרדיול (אסטרוגן) לכן יכול להקשר לקולטן של האסטרדיול בגוף אך היכולת של הפיטואסטרוגן חלשה פי 100 עד 1000 מזו של אסטרדיול.
מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים כוללים:
- פולי סויה/טופו/טמפה
- זרעי פשתן
- מגוון קטניות
- פירות יבשים
- שומשום
- שום
- ועוד...
במחקרים הראו שיש לצריכת סויה השפעה מיטיבה בעיקר בנשים ממוצאן אסיאתי (סין ויפן בעיקר). כמו כן, נמצא שחשיפה למוצרים על בסיס סויה בילדות עשוייה, כך משערים, להיות בעלת אפקט מניעתי מפני התפתחות סוגי סרטן שונים.
יש מספר קבוצות של פיטואסטרוגנים: לדוגמא איזוֹפְלָבוֹנים, ליגנאנים, פּרֶנילפְלָבוֹנוֹאידים, קוּמֶסטָנים. בקבוצת האיזופלבונים יש 2 חומרים שנחקרים במיוחד : הגֶניסְטין (genistein) והדיאָדזין (daidzein) המצויים בסויה שנמצא שיש להם אפקט הגנתי.
לשאלה - האם כולנו יכולות ליהנות מההשפעה המגינה של הפיטואסטרוגן?
לא בטוח!
נמצא שהחיידקים במעי הגס מעבירים את צורת הדיאדזין לצורת אקוול (equol) שחומר זה נמצא בעל אפקט מגן. מעריכים כי רק בין 33- 70 מהאוכלוסיה יש להן את היכולת להעביר לצורה זאת. אין במה שנכתב פה המלצה לא לצרוך מוצרי סויה אלא להפך ייתכן שיש חומרים נוספים שאנחנו לא מכירים את השפעתם וכן מיטבים עם תסמיני גיל המעבר.
בקדם גיל המעבר וגיל המעבר מומלץ לשלב קטניות מכל הסוגים על בסיס יומי!
זאת אחת ההמלצות של דפוס התזונה הים תיכונית.
למתכונים עם קטניות - לחצי כאן
אם את מרגישה שאת רוצה לקבל מידע נוסף על אסטרטגיות תזונתיות ופתרונות טבעיים שיעזרו לך להרגיש טוב יותר בגיל המעבר את מוזמנת לצפות בהדרכה הדיגיטלית המלאה על גיל המעבר:
כדי להקשיב לראיון שלי בפודקסט של טובה קראוזה לחצי כאן על הלינק :
להקשבה לראיון בפודקסט על תזונת גיל המעבר: