חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

האם הפחד מפחמימות בתקופת גיל המעבר מוצדק?

פחמימות בתקופת גיל המעבר

גיל המעבר, תקופה של אתגרים גם בענייני תזונה, הגוף שמשתנה, המצב רוח שעולה ויורד..

כשאני נפגשת עם נשים בגיל המעבר בקליניקה אני מוצאת שנשים רבות 

חוששות מאכילת פחמימות, מתוך אמונה שזה "הפתרון" לשמירה על המשקל ולמניעת עלייה. אבל ת’אמת זה לא נכון.

אז למה עולה הפחד?

 

השינויים ההורמונליים בגיל המעבר (כמו ירידה ברמות האסטרוגן) משפיעים על חילוף החומרים ומגבירים את הנטייה לאגירת שומן, בעיקר באזור הבטן. לכן, הנטייה היא להאשים את הפחמימות – חשוב להבין לשהכל קשור לכמות ובסוג הפחמימות שאנחנו בוחרות לשים בצלחת.

 

 

טרום סוכרת גיל המעבר

למה בעצם אנחנו זקוקות לפחמימות?

פחמימות הן מקור אנרגיה חיוני לגוף שלנו. הן תורמות לייצור סרוטונין, שמאזן את מצב הרוח ומשפר את איכות השינה – בדיוק מה שחסר בתקופה הזו.

איך לשלב פחמימות בצורה חכמה?

בחרי פחמימות מורכבות: אורז, פסטה, בטטה, תםוח אדמה, קטניות וירקות שורש. אלו מתפרקות לאט יותר ושומרות על תחושת שובע לאורך זמן.

איזון בצלחת: שלבי חלבון, שומן איכותי וסיבים תזונתיים בכל ארוחה.

הקשיבי לגוף: אם את רעבה – תאכלי.

תזונה מאוזנת עדיפה על דיאטות מחמירות.

כמובן, שאפשר מדי פעם לאכול פחמימה פשוטה כמו שוקולד, ריבה ודבש - הכל תלוי בכמות 

לקבלת פרטים על ייעוץ תזונתי מותאם אישית עם מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית לנשים בגיל המעבר לחצי כאן 

 

אם את מעל גיל 40 - מוזמנת לבוא ולהאזין :

 

עוד רגע הוא אצלך

הכניסי את הפרטים שלך בטופס ומיד תקבלי במתנה את מדריך הכיס שיעזור לך לצלוח את תקופת גיל המעבר טוב יותר

התחילי צ'אט
1
צריכה עזרה?
היי.
איך אוכל לעזור לך?