בתקופת גיל המעבר, השמנה, שומן בטני עלולים להפריע הן ברמה הפיזית ובעיקר בריאותית.
השמנה בגיל זה עלולה לגרום להתפתחות מחלות: סוכרת, יתר לחץ דם, כבד שומני, שבץ מוחי, סרטן ועוד..
לכן יש חשיבות רבה לשמירה על משקל יציב גם בתקופת גיל המעבר וגיל המעבר.
איך תדעי אם את בסיכון להתפתחות מחלות כרוניות?
מדידה של איזור המותן מהווה פרמטר חשוב לדעת - אם יש לך היקף מותניים מעל 88 ס"מ זה אכן סימן שהגיע הזמן לטפל מהסיבה שבאיזור חגורת הבטן התאים מכילים תאי שומן שהם בדרך כלל קטנים יותר אך גם פעילים יותר ולא ממש במובן הטוב של המילה - העלאת לחץ דם, הפרעה בתפקודי כבד , סתימת עורקים הקרובים ללב.
מה כדאי לעשות כדי לרדת באחוזי שומן ? מבחינת התפריט
- חשוב לפרוס את הארוחות על פני היום – לאכול 3 ארוחות מסודרות ו2-3 ארוחות ביניים קטנות.
- יש להקפיד על ארוחת הבוקר כיוון שזו הארוחה הראשונה לאחר הצום של הלילה.
- מומלץ לשתות לפחות 1.5 ליטר נוזלים ביום בעיקר ממים ולהפחית שתיית מיצים ומשקאות מוגזים.
- מומלץ לאכול לפחות 5 מנות ירקות ו- 3 מנות פרי ביום, הקפידי על גיוון בצבע, ובחרי לפחות כל יום מחמשת הצבעים אדום, ירוק, כתום, לבן וסגול. הפירות והירקות על צבעיהם השונים מכילים חומרים אנטי-מחמצנים (אנטיאוקסידנטים), המנטרלים רדיקלים חופשיים.
- מומלץ לצרוך מזונות עשירים בסיבים כמו דגנים מלאים (אורז מלא, כוסמת, שבולת שועל), קטניות, פירות וירקות. הסיבים התזונתיים מסייעים לויסות רמות הסוכר בדם מה שעוזר מאוד להעלות את תחושת השובע.
- מומלץ להוסיף גם מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים.
- להקפיד על צריכת שומן חד בלתי רווי – אבוקדו, זיתים ,אגוזי מלך
- שומנים אלה מסייעים בהעלאת הכולסטרול הטוב (HDL), המפנה את הכולסטרול הרע (LDL) ומסייע במניעת היצרות כלי דם, טרשת העורקים, עלייה בלחץ הדם והתפתחות מחלות לב, השכיחות יותר בגיל המעבר.
- וכמובן, חשוב להמעיט בצריכת שומן רווי (חמאה ,מרגרינה, בשרים שמנים, גבינות שמנות מאפים).
- יש להקפיד על אכילה איטית, מומלץ להקדיש לפחות 20 דקות לארוחה.
- מומלץ להקפיד על גיוון בארוחות במהלך היום ובין יום ליום ולא להיצמד לתפריט קבוע.
- לשלב פעילות גופנית – אימוני כח הליכה, שחיה, רכיבה על אופניים.
החלטת לעשות שינוי? מחפשת ייעוץ מקצועי עם דיאטנית לתקופת גיל המעבר.
לקבלת פרטים על ייעוץ תזונתי עם מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית לחצי כאן
המידע הרשום אינו מחליף ייעוץ רפואי, מטרתו לתת מידע אמין ומקצועי על תזונה וסימפטומים של גיל המעבר.
תזונה בגיל המעבר
ד"ר שירלי הרשקו מארחת את מיכל גרשוביץ
תזונה ואורח חיים בגיל המעבר
טובה קראוזה מארחת את מיכל גרשוביץ
התמכרות לסוכר: מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית בתוכניתו של רפי קרסו בערוץ הבריאות
הרצאת תזונה לנשים בגיל המעבר - סודה סטרים - 4/6/23
מתעדכנים ברפואת נשים 21/3/23 - יו"ר דר נוגה פורת
מכון תנובה למחקר 7/9/23 - שיח מומחים בנושא גיל המעבר
ג'ורנל קלאב 6/12/23 - בארגון רופאים לתזונה
תזונה בגיל המעבר (40 פלוס)
ד"ר שירלי הרשקו מארחת את מיכל גרשוביץ
תזונה ואורח חיים בגיל המעבר
טובה קראוזה מארחת את מיכל גרשוביץ
התמכרות לסוכר: מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית, ערוץ הבריאות, קרסו
הרצאת תזונה לנשים בגיל המעבר - סודה סטרים - 4/6/23
מתעדכנים ברפואת נשים 21/3/23 - יו"ר דר נוגה פורת
מכון תנובה למחקר 7/9/23 - שיח מומחים בנושא גיל המעבר